duminică, 19 mai 2013

archivele de la capătul lumii se deschid

     Dacă în 21 mai 2012 Archive promiteau să revină în forţă cu un nou album, mult mai epic şi personal decât celelalte de până acum, în 27 august 2012 lansează With Us Until You're Dead. Prospeţimea acestui album este dată de noua voce feminină Archive: Holly Martin, despre care ştiu prea puţin, însă a cărei voce a deschis iar sertarele arhivelor păstrate la căpătul lumii mele. Artista are o voce clară şi puternică, incisivă şi iscoditoare.
    Cât despre album, de data aceasta tratează o temă mai delicată, considerabil mai profundă, un montagne rousse care te duce în străfundurile conflictelor tale personale. Se cântă despre iubire într-o manieră directă şi conflictuală. Pe alocuri orchestral şi electronic, în parte progresiv şi întru totul emoţionant, albumul aduce în prim plan scenarii ale conflictului, fredonând astfel o explicaţie a ceea ce ni se întâmplă la nivel social, spiritual, politic, emoţional şi psihologic: Conflict is in everything in us and all around .
     Că tot vorbeam de stilul epic în care este realizat albumul, cele 12 piese descriu ipostaze ale unei poveşti de dragoste în care echilibrul este distrus de conflictele interioare, o poveste depre obişnuinţa, dependenţa sau chiar abilitatea de a-l răni pe celălalt, de a ne răni la rândul nostru, mai ales, despre câte gânduri, percepţii şi emoţii dezvoltăm în minte şi spirit şi despre modul în care le mânuim, stăpânim sau eliberăm în raport cu cei dragi.
       Stick it in my heart este povestea pe care Archive o cântă cel mai frumos deoarece este despre iubire, despre feţele care trebuie uitate, pământul care trebuie cuprins şi cerul care trebuie privit până acolo.


       Explicaţia:



        În ciuda rugăminţii Don't turn your hate on me (Things going down) se produce inevitabilul, Hatchet....


     
       Pentru ca în final să oamenii să obosescă şi după un răgaz s-o ia de la capăt. După cum spuneam, suntem ceea ce ne facem nouă şi suntem ceea ce facem altora.
        Archive. With Us Until You're Dead, 2012. Sorry, babe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu